HENK HELMANTEL

Exposities


Het werk van Henk Helmantel zal dit seizoen getoond worden op volgende locaties.

Overzicht Exposities 2017

Museum Helmantel, Westeremden

Dit jaar zijn er twee tentoonstellingen te zien in Museum Helmantel:

Van 4 mei t/m 26 augustus 2017 is de tentoonstelling: Henk Helmantel: 50 jaar kunstschilder.
Een overzicht van een halve eeuw Helmantels. Schilderijen uit de eigen collectie, aangevuld met
bruiklenen én nieuw werk.

Van 1 september t/m 28 oktober 2017 is de tentoonstelling: 'Geachte Collega's'.
De tentoonstelling Geachte Collega’s bestaat o.a. uit werk van collega kunstenaars waarvan Museum Helmantel door de jaren heen werk heeft aangekocht. Het accent ligt vooral op figuratieve schilderkunst, tekeningen en grafiek. Alles vervaardigd in de afgelopen 50 jaar.

Museum Helmantel is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag ook geopend op dezelfde tijden.
Groepen op afspraak, ook op andere dagen en tijden.
Kosten € 5,00 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. Koffie/thee/limonade gratis.
Geschikt voor rolstoelgebruikers.

Collectie Harms Rolde organiseert een permanente expositie van Helmantel in Hof van Saksen te Nooitgedacht. Dit resort is alle dagen gratis toegankelijk van 8:00 tot 22:00. De expositie omvat ongeveer dertig werken van Henk Helmantel.
Elke zondag kunt u bovendien deelnemen aan een lezing over Helmantel. De kosten voor een lezing met rondleiding (inclusief koffie of thee) zijn €10,00,- per persoon. U kunt zich aanmelden bij de Recpetie van Hof van Saksen via receptie@hofvansaksen.nl of via telefoonnummer 0592-245950. Graag tot ziens in Nooitgedacht!

In het klooster van Ter Apel is een permanente tentoonstelling van een deel van de Helmantel collectie betreffende Middeleeuwse sculpturen, meubels en voorwerpen uit West Europa, aangevuld met enkele kerkinterieurs van de hand van Henk Helmantel.www.kloosterterapel.nl

Complete agenda

03 May 2017 - Rondleiding De Weem
Woensdag 3 mei, 10:30 uur en 13:30 uur. Rondleiding door het in stijl ingerichte, van oorsprong middeleeuwse, herbouwde voorhuis, alsmede ook het museumgedeelte. Kosten € 15,00 p.p. inclusief koffie met gebak, drankje en lekkere hapjes. Opgave noodzakelijk: info@helmantel.nl of bel 0596-551415. Deze rondleidingen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
04 May 2017 - Tentoonstelling Henk Helmantel: 50 jaar kunstschilder
Van 4 mei t/m 26 augustus Museum Helmantel in de Weem te Westeremden. Een overzicht van een halve eeuw Helmantels. Schilderijen uit eigen collectie aangevuld met bruiklenen en nieuwe werk.
30 Jun 2017 - Weemlezing Heilien Tonckens over de inrichting van historische boerenerven
De boerderij, gebouw, erf en tuin delen vanouds het werken en het wonen, functionaliteit en comfort.Wat blijft er over als tijden veranderen? Heilien Tonckens is al meer dan 35 jaar werkzaam in de groene wereld. Haar passie is het inheemse groen en stinzenplanten. Ze was/is eigenaar van de wilde plantenkwekerij De Heliant, werkzaam voor Landschapsbeheer Groningen, oprichter en voorzitter van de vakgroep Wilde Weelde, bestuurslid bij St. Oase en verbonden aan de opleiding ecologisch hovenier.
05 Jul 2017 - Rondleiding De Weem
Woensdag 5 juli, 10:30 uur en 13:30 uur. Rondleiding door het in stijl ingerichte, van oorsprong middeleeuwse, herbouwde voorhuis, alsmede ook het museumgedeelte. Kosten € 15,00 p.p. inclusief koffie met gebak, drankje en lekkere hapjes. Opgave noodzakelijk: info@helmantel.nl of bel 0596-551415. Deze rondleidingen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
01 Sep 2017 - Tentoonstelling Geachte Collegas
Van 1 september t/m 28 oktober Museum Helmantel in de Weem te Westeremden. De tentoonstelling Geachte Collega’s bestaat o.a. uit werk van collega kunstenaars waarvan Museum Helmantel door de jaren heen werk heeft aangekocht. Het accent ligt vooral op figuratieve schilderkunst, tekeningen en grafiek. Alles vervaardigd in de afgelopen 50 jaar.
06 Sep 2017 - Rondleiding De Weem
Woensdag 6 september, 10:30 uur en 13:30 uur. Rondleiding door het in stijl ingerichte, van oorsprong middeleeuwse, herbouwde voorhuis, alsmede ook het museumgedeelte. Kosten € 15,00 p.p. inclusief koffie met gebak, drankje en lekkere hapjes. Opgave noodzakelijk: info@helmantel.nl of bel 0596-551415. Deze rondleidingen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
08 Sep 2017 - Weemlezing Ernst van de Wetering: Rembrandts vele zelfportretten
Rembrandts vele zelfportretten. Een autobiografie in beeld? Of valt er meer te onderzoeken? Prof. Dr. Ernst van de Wetering is kunstschilder en kunsthistoricus. Van 1969 tot 1987 was hij werkzaam in Amsterdam bij, wat nu heet: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Bekend is hij geworden door zijn onderzoekswerk bij het Rembrandt Research Project, waar hij vanaf 1968 is verbonden. In 1990 werd hij directeur. Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan.
16 Sep 2017 - Benefietconcert Luthers Bach Ensemble
Het concert wordt gegeven in de Andreaskerk.Het kleinkoor zal acapella werken ten gehore brengen van Schütz, Bassano, Hassler, en Di Lasso. Tevens zal Tymen Jan Bronda kist- en Van Oeckelen orgel bespelen.De opbrengsten van het concert in Westeremden komt geheel ten goede aan het orgelproject Lutherse kerk Groningen.
04 Oct 2017 - Rondleiding De Weem
Woensdag 4 oktober, 10:30 uur en 13:30 uur. Rondleiding door het in stijl ingerichte, van oorsprong middeleeuwse, herbouwde voorhuis, alsmede ook het museumgedeelte. Kosten € 15,00 p.p. inclusief koffie met gebak, drankje en lekkere hapjes. Opgave noodzakelijk: info@helmantel.nl of bel 0596-551415. Deze rondleidingen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
20 Oct 2017 - Weemavond Super Librum met Jankees Braaksma en Marian van der Heide
‘Thit was to there stunde’. Een concert, een verhaal en beelden van muziek uit Middeleeuws Groningen. Jankees Braaksma is een Groninger blokfluitist en portatiefspeler, die zich heeft gespecialiseerd in Middeleeuwse muziek. Hij is de oprichter van Super Librum, waarmee hij veelvuldig optreed. Deze avond treedt hij op met de zangeres (sopraan) Marian van der Heide. Zij doceert Klassieke zang.


Henk Helmantel steunt 
het Lilianefonds
www.lilianefonds.nl