HENK HELMANTEL

Exposities


Het werk van Henk Helmantel zal dit seizoen getoond worden op volgende locaties.

Overzicht Exposities 2018

Chimei Museum, Tainan (Taiwan)
Op 23 januari vindt de opening plaats in het Chimei Museum in de stad Tainan. 
Dit grote museum is pas drie jaar geleden gebouwd in de stijl van het Classicisme en verzamelt o.a. veel kunst uit West-Europa, vanaf de Middeleeuwen tot heden.
Henk Helmantel is de eerste buitenlandse kunstenaar die de eer te beurt valt een groot overzicht van zijn werk te tonen.
Ruim 60 schilderijen van 1967 tot heden zullen worden geëxposeerd tot ongeveer september 2018.
Daarna volgt aansluitend een kleinere presentatie van ongeveer 30 schilderijen tot februari 2019.
In de afgelopen jaren heeft het Chimei Museum via veilingen al 8 schilderijen van Helmantel gekocht, die nu tot de vaste collectie van het museum behoren.
Bij de tentoonstelling verschijnt een uitgebreide catalogus in het Chinees en Engels. De titel van de tentoonstelling is: “De schoonheid van de eenvoud”.
Voor informatie zie www.chimeimuseum.org.

Museum Helmantel, Westeremden
anaf 5 juli t/m 27 oktober is er een solo-tentoonstelling van Henk Helmantel.
    

Museum Helmantel is vanaf mei t/m oktober geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag ook geopend op dezelfde tijden.
Groepen op afspraak, ook op andere dagen en tijden.
Kosten € 5,00 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. Koffie/thee/limonade gratis.
Geschikt voor rolstoelgebruikers.

Collectie Harms Rolde organiseert een permanente expositie van Helmantel in Hof van Saksen te Nooitgedacht. Dit resort is 7 dagen per week gratis toegankelijk van 08.00 tot 22.00. Vanaf 5 personen is het bovendien mogelijk om een lezing met rondleiding over Helmantel te boeken. De kosten voor de lezing met rondleiding zijn €10,00 per persoon.
Meer informatie vindt u op de pagina 'Lezingen en arrangementen' op de website van Collectie Harms Rolde. Reserveren kan via info@collectieharms-rolde.nl of telefonisch: 088-1003100. Graag tot ziens in Nooitgedacht!
 

In het klooster van Ter Apel is een permanente tentoonstelling van een deel van de Helmantel collectie betreffende Middeleeuwse sculpturen, meubels en voorwerpen uit West Europa, aangevuld met enkele kerkinterieurs van de hand van Henk Helmantel.www.kloosterterapel.nl

Complete agenda

23 Jan 2018 - Tentoonstelling Chimei Museum in Tainan (Taiwan)
Dit grote museum is pas drie jaar geleden gebouwd in de stijl van het Classicisme en verzamelt o.a. veel kunst uit West-Europa, vanaf de Middeleeuwen tot heden.
Henk Helmantel is de eerste buitenlandse kunstenaar die de eer te beurt valt een groot overzicht van zijn werk te tonen. Ruim 60 schilderijen van 1967 tot heden zullen worden geëxposeerd tot ongeveer september 2018. Daarna volgt aansluitend een kleinere presentatie van ongeveer 30 schilderijen tot februari 2019.
24 Nov 2018 - Tentoonstelling Helmantel in Dordrecht
Van 24 november 2018 tot 26 mei 2019 is de tentoonstelling Helmantel in Dordrecht te zien in de Grote Kerk. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de viering 400 jaar Synode.


Henk Helmantel steunt 
het Lilianefonds
www.lilianefonds.nl