HENK HELMANTEL

Drents Museum - Assen

Henk Helmantel, "Openbaring!" 
schilderijen 

22 februari t/m 9 mei 2004

Het Drents Museum is er bijzonder trots op om in samenwerking met Henk Helmantel een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk te organiseren onder de titel "Henk Helmantel. Openbaring! Schilderijen". 

De tentoonstelling bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt nimmer getoond jeugdwerk van Helmantel gepresenteerd, evenals werk uit zijn academietijd (tekeningen, grafiek en schilderijen) en de periode meteen daarna. Daarnaast zijn ook tableaus met voorwerpen opgesteld, op basis waarvan Helmantel zijn schilderij(en) maakte. 

In de hoofdtentoonstellingszaal, de zogenaamde 'Abdijkerk' worden circa 65 topschilderijen van Helmantel in de esthetische setting gepresenteerd.

Deze tentoonstelling gaat na afloop in zijn geheel naar het Noord Brabants Museum in 's Hertogenbosch.

Drents Museum
Brink 1
9401 HS Assen 
Tel: 00 31 (0) 592 377 773
Fax: 00 31 (0) 592 377 719
E-mail: info@drentsmuseum.nl
Website: www.drentsmuseum.nl

Boek bij de tentoonstelling 
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is bij Waanders Uitgevers een prachtig geïllustreerde uitgave verschenen, met bijdragen van Henk Helmantel, Bob van den Boogert van het Rembrandthuis en Harry Tupan van het Drents Museum.Het boek, met veel schitterende illustraties in kleur, is vanaf 22 februari 2004 te koop in de Museumwinkel en in de erkende boekhandel voor € 24,50. De luxe, gebonden uitgave kost € 37,50.

Opening door Minister President J.P. Balkenende
Op 25 februari 2004 is de tentoonstelling Henk Helmantel, Openbaring officieel geopend door J.P.Balkenende, hiernaast ziet u enkele foto's van de opening. In zijn openings toespraak maakte de Minister President duidelijk al geruime tijd liefhebber te zijn van het werk van Henk Helmantel.

Henk Helmantel leidt 
Minister President J.P.Balkenende 
rond over de tentoonstelling
Enkele overzichten van de tentoonstelling

Conservator Harry Tupan


Enkele gasten op de opening(alle bovenstaande foto's zijn 
gemaakt door Jasper C. Helmantel)