HENK HELMANTEL

Noordbrabants Museum, 's Hertogenbosch

Henk Helmantel, "Openbaring!" schilderijen

29 mei t/m 5 sept 2004

Dezelfde grote overzichtstentoonstelling eerder te zien in het Drents Museum Assen. Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

De tentoonstelling in het Noordbrabants Museum is in samenwerking met het Liliane Fonds georganiseerd. De tentoonstelling bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt nimmer getoond jeugdwerk van Helmantel gepresenteerd, evenals werk uit zijn academietijd (tekeningen, grafiek en schilderijen) en de periode meteen daarna. Daarnaast zijn ook tableaus met voorwerpen opgesteld, op basis waarvan Helmantel zijn schilderij(en) maakte. 

Bezoekadres
Verwersstraat 41
5211 HT 's-Hertogenbosch

Postadres
Postbus 1004
5200 BA 's-Hertogenbosch
Telefoon Informatie: 073 6877 877
Rondleidingen: 073 6877 819
Fax: 073 6877 899
E-mail: info@noordbrabantsmuseum.nl
Website: www.noordbrabantsmuseum.nl

Openingstijden: 
Dinsdag t/m vrijdag10.00 - 17.00 uur
Zaterdag, zon- en feestdagen 12.00 - 17.00 uur
Gesloten op maandagen

"Vruchten uit Burkina Faso"
Eén van de kunstwerken, "vruchten uit Burkina Faso", heeft een bijzondere plaats op de tentoonstelling gekregen. Henk Helmantel maakte dit schilderij na terugkeer van zijn bezoek aan Burkina Faso in februari 2004. Hij schonk het werk aan het Lilianefonds voor hulp aan kinderen met een handicap.Gedurende de gehele tentoonstelling konden geïnteresseerden een schriftelijk bod uitbrengen welke ten goede is gekomen aan het Lilianefonds.Kijk voor meer informatie op de website van het Liliane Fonds.

"Vruchten uit Burkina Faso", 35 x 50 cm - Olieverf op paneel - 2004 - Henk Helmantel

Henk Helmantel en Els Pluimer van het Lilianefonds bij het schilderij

Boek bij de tentoonstelling 
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is bij Waanders Uitgevers een prachtig geïllustreerde uitgave verschenen, met bijdragen van Henk Helmantel, Bob van den Boogert van het Rembrandthuis en Harry Tupan van het Drents Museum. Het boek, met veel schitterende illustraties in kleur, is vanaf 22 februari 2004 te koop in de Museumwinkel en in de erkende boekhandel voor € 24,50. De luxe, gebonden uitgave kost € 37,50.

Helmantel en het Lilianefonds
Noordbrabants Museum


(alle bovenstaande foto's zijn 
gemaakt door Jasper C. Helmantel)