HENK HELMANTEL

Nieuwe tentoonstelling in Museum De Weem in Westeremden

Oogst: tuinen, bloemen en vruchten in de kunst
Een zeer gevarieerde tentoonstelling van schilderijen aquarellen, tekeningen en etsen van ongeveer 35 verschillende kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. Er is werk te zien van belangrijke kunstenaars uit het verleden; o.a. Otto B. de Kat, Dick Ket, Theo Kurpershoek, Walter Vaes, Floris Verster en Kees Verwey, maar ook van bekende kunstenaars uit onze tijd, bijv. Rein Pol, Matthijs Röling, Piet Sebens, Kees Stoop, Henk Helmantel en vele anderen. Al deze mensen hebben zich op hun eigen wijze bezig gehouden met bovengenoemd thema. Realistisch of bijna abstract, uitbundig of ingetogen, kleurrijk of in grijze tinten. Kortom er is veel te zien, te ontdekken en te genieten op deze tentoonstelling, die gehouden wordt van 1 september t/m 29 oktober 2011. Donderdag- t/m zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur. Groepen op afspraak.

Ook worden er in deze periode lezingen over tuinen gehouden en een poëzieavond georganiseerd omlijst door muziek.

Op donderdag 6 oktober zal Brian Kabbes, kweker te Sujameer (Friesland) een lezing houden over planten.
Brian Kabbes is een grote bekende in de tuinenwerelden. Hij kweekt samen met zijn vrouw Simone veel vreemde plantensoorten en rariteiten en schrijft artikelen in allerlei tuinbladen, maar ook in het Dagblad van het Noorden

Op vrijdag 21 oktober zal Klaas Pieterman, predikant te Ulrum en Niekerk en liefhebber van en schrijver over poezie, ons gedichten over de natuur laten horen. Dit wordt afgewisseld met zang en gitaarspel van Henk Aikema. Hij zal o.a. liedjes van Ede Staal laten horen. Hij treedt op met het trio “Mag wel”

Op vrijdag 28 oktober zal Jasper Helmantel, kweker en tuinontwerper, ook een lezing geven over ‘Natuur en Tuinkunst’.

De avonden beginnen om 19.30 u met koffie en bezichtiging van de tentoonstelling. Er is en pauze met koffie/thee en na afloop is er een drankje en een hapje.
Kosten € 7.50

Nur nach Voranmeldung:
babs@helmantel.nl oder 0596 551415