HENK HELMANTEL

Henk Helmantel in dubbel perspectief

In het Veenkoloniaal Museum Veendam

23 oktober 2010 t/m 13 maart 2011

Samen met Klooster Ter Apel organiseren we een dubbelexpositie waarbij het werk van de Groninger kunstenaar Henk Helmantel centraal staat. De Weem, het museum in Westeremden waar Helmantel leeft en werkt bestaat dit jaar namelijk exact 25 jaar. Tijd voor een mooie overzichtstentoonstelling.

Tijdens de tentoonstellingsperiode worden in het Veenkoloniaal Museum rondleidingen verzorgd door de expositie. Groepen en verenigingen kunnen zich voor de rondleidingen opgeven. Verder zullen we tijdens de duur van de expositie op elke eerste en tweede zondag van de maand, behalve op 2 januari, een rondleiding verzorgen om 15.00 uur, waarbij uitvoerig wordt ingegaan op het werk van Helmantel.

Museumkaart houders krijgen iets extra's !
Voor Museumkaarthouders organiseren Het Veenkoloniaal Museum te Veendam en Klooster Ter Apel enkele speciale rondleidingen op verschillende dagen. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u e-mailen of telefoneren naar één van de genoemde musea. Ook krijgen de Museumkaarthouders die de expositie bezoeken een extra aardigheidje. Het Veenkoloniaal Museum heeft voor deze groep bezoekers een setje speciale kunst(ansicht)kaarten laten maken, terwijl Klooster Ter Apel de MK-bezoekers trakteert op een kloostermok koffie met een ‘kruisherenbonbon’. Bij beide musea is een combikaart te koop in de vorm van een leuke boekenlegger tegen een sterk gereduceerd tarief!

Helmantel-postzegel 
Het Veenkoloniaal Museum geeft tijdens deze expositie een kunstpostzegelvel uit. De postzegel kan gewoon voor frankering van brieven en kaarten worden gebruikt. Een velletje bestaat uit 10 zegels en kost € 7,50. Bestel hem in de digitale museumwinkel van het Veenkoloniaal Museum. Verder zijn er tijdens de tentoonstelling leuke souvenirs, kunstkaarten en verschillende boeken over Helmantel verkrijgbaar zijn in onze Museumwinkel.

Kijk voor meer informatie op http://www.veenkoloniaalmuseum.nl/